hur man städar sitt rum!

1. Stäng ner facebook eller vad du nu håller på med. Alla chatfönster, spel, bilder, stäng ner allt! Men stäng inte av datorn för....

2. ... Du behöver musik. Sätt på musik. Inget lugnande, helst en låt som du kan dansa omkring till. Vrid till högsta volym och börja städa!

3. Öppna fönster och dörrar, så det kommer in mer ljus i rummet. Om du städar på kvällen: tänd alla lampor i ditt rum. Nu ser du mycket bättre vad du håller på med!

4. Ta bort allt på golvet. Du kommer bli förvånad över hur mycket du har där...

5. Kasta allt skräp! Det kan vara bra att ha en papperskorg eller en plastpåse i närheten.

6. Lägg allting du ska städa i mitten av rummet eller på din säng. Det är lätt att inte se saker annars men om du har en stor hög av saker så ser du genast allt du måste städa!

7. Vik eller häng upp dina kläder. Om du hittar något du inte tagit på dig på ett tag, se om det fortfarande passar.

8. Attackera högen. Lägg allting där de ska vara - lägg inte allting under sängen bara (usch)! Men organisera inte allt än. Tex. lägg alla böcker i bokhyllan men bestäm inte i vilken ordning och sånt de ska vara, annars tappar du lusten sen. Om du hittar något som inte hör hemma någonstans, fundera på om du ska slänga den eller om du ska göra lite plats för den. Fortsätt tills din hög av saker är borta. Om du hittar något som ska vara i ett annat rum (tex. en kopp som ska vara i köket egentligen) ta en korg eller något och lägg in allt där. Sen kan du lägga undan dom i respektive rum. Du slösar annars mycket tid!

9. Nu är det dags för sängen. Ta undan allt, täcke, kuddar, lakan, gosedjur. Om du ska byta täcke, gör det. Sedan kan du (om du vill) vända på madrassen. Känns skönare att ligga på en "ny" sida. Sätt dit allt igen, arrangera lite. Klart! Nu ser ditt rum mycket renare ut!

10. Nu kan du vila. Kanske 10-15 min räcker. Inte för lång rast, annars tappar du lusten...

11. Om du har en hamster eller annat djur som behöver bur. Rengör buren och lägg fräscha saker i den!

12. Lägg dina böcker och tidningar prydligt på en hög. Även dom som ligger på golvet. På botten ska det vara största böckerna och så blir dom mindre ju längre upp på högen. Rengör bokhyllan om du har någon och sedan organiserar du dina böcker.

13. Städa ditt bord. Organisera, och torka samtidigt. Genom att bara rengöra det lite kan göra den mer inbjudande igen.

14. Kolla runt i ditt rum och se efter om det fortfarande finns stökiga delar. Nu är det dags för att separera dina smycken, lägga dina skor bredvid varandra fint, fixa fotoramarna och så. Fokusera på detaljerna.

15. Torka alla möbler, även dörrhandtag, fönster och speglar. Om du har en fläkt i taket, stäng av den och rengör den. Dammsug ditt golv. Tro det eller ej, men även om ditt golv inte är smutsigt kan det göra att ditt rum ser mycket renare ut. Kom ihåg kanterna också!

16. Kommer du ihåg alla saker som du lade i soptunnan/plastpåsen? Dags att tömma allt!

17. Spreja ditt rum med någon doft eller lägg lite potpurri någonstans, huvudsaken är att det ska lukta lite bättre!

18. Om du har saker över som du inte vill slänga, förvara dom i någon box eller något och lägg undan boxen så den inte syns. Kanske i garderoben om det finns utrymme.

19. Nu kanske det är en bra idé att släcka alla lampor som du inte behöver, eller stänga fönsterna. allt sånt!

20. Nu förtjänar du ett pris. Unna dig något gott, typ en cola eller något!

Kommentarer
Postat av: Lotta

Åh så bra tips,tack! Ska genast länka detta till min älskade men ack så slarvige son!!

2012-03-14 @ 17:52:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: